TINT Rivierenland

Technohub Inclusieve Technologie (TINT) Rivierenland is erop gericht mensen zo duurzaam en volledig mogelijk inzetbaar te krijgen op de arbeidsmarkt.

In onze hybride leeromgeving experimenteren wij met technologieën die mensen in een kwetsbare positie ondersteunen in hun werkzaamheden.

Dit doen wij samen met werkgevers, onderwijsinstellingen en en technologieaanbieders en -ontwikkelaars uit de regio Rivierenland.

Wil jij technologie inzetten voor het goed functioneren van je medewerker(s)?

Neem dan contact met ons op!

Waarom inclusieve technologie?

Door snelle veranderingen op de werkvloer en een tekort aan personeel is duurzame inzetbaarheid van medewerkers en het aantrekken van nieuw personeel een uitdaging. Technologie kan werkprocessen vereenvoudigen én personele uitdagingen helpen oplossen . Met als voordeel: aantrekkelijk werkgeverschap door kansen te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Technologie maakt complex werk eenvoudiger, zodat meer (potentiële) werknemers het werk kunnen uitvoeren. Het helpt bij kwaliteitsborging, waardoor er minder producten worden afgekeurd. Het kan dreigende uitval van medewerkers beperken en bijdragen aan vitaal personeel en goed werkgeverschap. Het biedt kansen om invulling te geven aan MVO met een meer diverse groep medewerkers. Zo werk je als bedrijf aan een innovatieve, inclusieve en future proof uitstraling.

De 5 pijlers van technologie in Rivierenland

Wat betekent het nou precies om onderdeel te zijn van TINT Rivierenland? Binnen onze samenwerking werken we aan de introductie van inclusieve technologie aan de hand van vijf belangrijke pijlers:

  1. Kansen benutten: Samen onderzoeken welke technologie oplossingen biedt om meer mensen te laten werken en leren, juist ook mensen die een beperking ervaren. Zo kunnen werkgevers meer arbeidspotentieel benutten.
  2. Bestaande technologieën proberen: We proberen met gebruikers, begeleiders en werkgevers uit wat de toegevoegde waarde van technologie is voor een inclusieve arbeidsmarkt.
  3. Experimenteren om te leren: De kennis die we opdoen delen we onderling, zodat we van elkaars ervaringen kunnen leren.
  4. Implementeren wat werkt: We delen de successen zodat iedereen kan profiteren van inclusieve technologie.
  5. Normalisatie en acceptatie: We streven ernaar dat een exoskelet, vertaalapparaat, voorleespen en andere technologieën net zo gangbaar zijn op de werkvloer als een op maat ingestelde bureaustoel.

Locatie

TINT Rivierenland heeft geen eigen locatie, maar is ondergebracht bij Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen.

Samenwerking

De Technohub Inclusieve Technologie (TINT) is geïnitieerd door de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT), een initiatief van Cedris, SBCM en TNO.

TINT Rivierenland richt zich op samenwerken met werkgevers, onderwijsinstellingen en technologieaanbieders en -ontwikkelaars uit de regio rivierenland. Bekijk onze huidige samenwerkingspartners.

Word TINT partner