Beamer werkinstructies

Met beamer-werkinstructies kunnen medewerkers met een cognitieve beperking meer soorten werk doen.

  • Cognitive beperking
  • Laaggeletterdheid

Beamer-werkinstructies stel je via beamerprojecties beschikbaar op de werkplek. Het is een werktafel met een beamer en een sensor, voorraadbakjes die oplichten zodat de werknemer weet wat hij of zij moet pakken én een geprojecteerde instructie op de werktafel zodat hij of zij weet wat te doen.

Beamerinstructies vallen onder de Cognitieve support technologie (CST). Het is een werktafel met een digitale instructie die de werknemer door het maakproces heen leidt. Het zorgt ervoor dat alles in de juiste volgorde gebeurt met een uitleg hoe je een handeling moet doen. Daarbij controleert het ook of je de juiste onderdelen hebt gepakt. Dit heeft met name voor mensen met een cognitieve en/of psychosociale beperking veel potentie. De technologie helpt bij het uitvoeren van werkzaamheden. Het maakt moeilijk werk makkelijker.

Inzetbaar voor

Werkzaak Rivierenland werkt samen met de reguliere onderneming RAVAS. Met dit bedrijf gaan we eerst vaststellen welke vorm van Cognitieve support technologie (CST) het meest geschikt is in een gezamenlijke, zogenaamde Canvas-sessie.

Met digitale werkinstyructies kun je meer soorten mensen inzetten. Uit onderzoek blijkt dat mensen boven verwachting presteren met digitale werkinstructies. Werkzaak kan deze intructies voor je maken.

Media

Bekijk hieronder een video over het ‘Operator guidance system’ waardoor foutloos gewerkt kan worden:

 

TINT help center