Beamer werkinstructies

Beamer-werkinstructies projecteert en controleert iemands werk op het werkvlak.

  • Cognitive beperking
  • Laaggeletterdheid

Beamer-werkinstructies is een interactieve werktafel. De beamer projecteert instructies op het werkvlak. Een sensor zorgt voor aanvullende informatie en controle op het verrichten van de juiste handelingen. Bijvoorbeeld voorraadbakjes die oplichten zodat de werknemer weet wat die moet pakken. Als een handeling wordt vergeten geeft de beamer een signaal.

Medewerkers die moeite hebben met aanleren en onthouden kunnen hierdoor meer werkzaamheden zelfstandiger uitvoeren. Dit heeft met name voor mensen met een cognitieve en/of psychosociale beperking veel potentie. De technologie helpt bij het uitvoeren van werkzaamheden. Het maakt moeilijk werk makkelijker. Het zorgt ook voor een goede kwaliteit.

Inzetbaar voor

Maakt je werkomgeving toegankelijk voor een grotere groep werkzoekenden. Met digitale werkinstructies kun je meer soorten mensen inzetten. Onderzoek laat zien dat mensen boven verwachting presteren met deze digitale werkinstructies.

Voordelen

  • Meer mensen inzetbaar voor moeilijker taken
  • Leertijd en inwerktijd verkort
  • Hogere productiviteit
  • Zelfstandiger werken
  • Foutloos werken
  • Meer zelfvertrouwen voor de medewerkers

Ervaringen gebruikers

Binnen de productieorganisatie hecht productiemanager Richard van Gelder van Itho Daalderop veel waarde aan foutloos werken.

“Dat kunnen we beter faciliteren met de nieuwe technieken die nu beschikbaar zijn. Zo laten we mensen onderdelen verpakken met behulp projectietechnologie. Een beamer projecteert op een werkblad het onderdeel dat de werknemer moet pakken, lampen duiden aan of het correct gaat en wat de volgende handeling is. Het inzetten van deze techniek zit nog in de testfase en wordt op dit moment gebruikt in de werkplaats van Werkzaak, maar we hopen deze richting volgend jaar in onze productiefaciliteit in te kunnen zetten. Het voordeel van deze werkinstructie, in combinatie met een controlemiddel zoals wegen, is dat alle medewerkers setjes kunnen maken die 100 procent compleet zijn. Niet één schroefje te veel of te weinig. Want, wie dit werk ook doet, er sluipt altijd wel eens een foutje in.”

Media

Bekijk hieronder een video over Beamer-werkinstructie waardoor foutloos gewerkt kan worden:

 

TINT help center